SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Dudullu Haber

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Türkiye’de faaliyet gösteren Odeabank’ın yüzde 96’sını dev şirket satın aldı

Yayınlanma:
ABONE OL
Türkiye’de faaliyet gösteren Odeabank’ın yüzde 96’sını dev şirket satın aldı

Abu Dhabi Developmental Holding Company, Odeabank’ın yüzde 96’lık hissesini satın almak için Bank Audi liderliğindeki hissedar konsorsiyumuyla kesin anlaşmaya vardı.

ŞİRKETTEN KAP’A AÇIKLAMA

Odeabank’tan yapılan açıklama şöyle; “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ve Rekabet Kurumu onaylarına başvurulmak üzere; Abu Dabi Hükümeti’nin stratejik bir ortağı olarak 2018 yılında kurulmuş Abu Dabi merkezli bir yatırım ve holding şirketi olan ADQ, Odeabank’ın yüzde 96’lık hissesini satın almak için Bank Audi liderliğindeki hissedar konsorsiyumuyla kesin anlaşmaya varmıştır.

“GEREKLİ BİLDİRİMLER BANKAMIZCA YAPILACAK”

Anlaşmaya göre Bank Audi’nin %76.419 payının yanında, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (European Bank for Reconstruction and Development, “EBRD”) %8.009, Uluslararası Finans Kurumu (International Finance Corporation, “IFC”) %6.362, IFC FIG Investment Company S.a.r.l %3.426 ve Mohammad Hassan Zeidan %1.780 oranındaki paylarını ADQ’ya satmayı kabul etmişlerdir. Yasal izin süreçleriyle ilgili gelişmeler oldukça, gerekli bildirimler Bankamızca yapılacaktır.”

Erdem Aksoy

Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Türkiye Finans Dünya

Haber bültenimize kayıt olun

Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!

Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı okuyun.

İlgili Haberler