Diyarbakır‘da 8 bin yıldır kesintisiz tarım yapılan Hevsel Bahçeleri’nde sezonun son hasadı başladı.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve 33 medeniyete ev sahipliği yapan kentte, 8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri’ndeki verimli topraklarda yılda dört ürün ekilip hasadı yapılıyor.
Sebze ve yeşilliğin birçok türü burada ekilip sebze hali ve semt pazarlarında doğal ürünler olarak satılıyor. Sonbahar mevsiminin son günlerinde tarlada kalan roka, pazı, yeşil soğan ve dereotu gibi ürünlerin hasadı yapılıyor.
Üretici Sedat Hülük, Hevsel Bahçeleri’nde yılda 3-4 defa ürün yetiştirdiklerini, şu anda marul kaldığını, pazı yaprağı, ıspanak, dereotu, roka ve yeşil soğan yetiştirdiklerini söyledi.
Bunlar son hasatları olduğunu belirten Hülük, “Sezonu kapatıyoruz, hava soğuk oldu. Komşularım sebze haline gönderiyor, bazıları pazarcı gelip burada alıyor. Ben kendim satıyorum. Burada demeti 6-7 lira arası. Pazara götüren de 10-15 liradan veriyor. Toprağı çok bereketli” dedi.
Haber bültenimize kayıt olun
Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!
Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı
okuyun.
İlgili Haberler
THY’nin Şam’a ilk seferi için tarih belli oldu
Akaryakıt fiyatları yine zamlandı – Haberler
ABD Yüksek Mahkemesi TikTok yasağını onayladı
Avrupa’nın hasta adamına bir kötü haber de IMF’den
Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan 2025 için faiz ve enflasyon mesajı
Trump’ın ‘Rusya’ çağrısı sonrası NATO’da ilk adım Litvanya’dan geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Ekonomi programımız olumlu gidiyor, 2025’te daha güzel neticeler alacağız’
ABD’de TikTok yasağına onay çıktı
Togg’un 2025 model fiyatları belli oldu
Altın fiyatları yeni rekor kırdı