Diyarbakır‘da 8 bin yıldır kesintisiz tarım yapılan Hevsel Bahçeleri’nde sezonun son hasadı başladı.
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve 33 medeniyete ev sahipliği yapan kentte, 8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri’ndeki verimli topraklarda yılda dört ürün ekilip hasadı yapılıyor.
Sebze ve yeşilliğin birçok türü burada ekilip sebze hali ve semt pazarlarında doğal ürünler olarak satılıyor. Sonbahar mevsiminin son günlerinde tarlada kalan roka, pazı, yeşil soğan ve dereotu gibi ürünlerin hasadı yapılıyor.
Üretici Sedat Hülük, Hevsel Bahçeleri’nde yılda 3-4 defa ürün yetiştirdiklerini, şu anda marul kaldığını, pazı yaprağı, ıspanak, dereotu, roka ve yeşil soğan yetiştirdiklerini söyledi.
Bunlar son hasatları olduğunu belirten Hülük, “Sezonu kapatıyoruz, hava soğuk oldu. Komşularım sebze haline gönderiyor, bazıları pazarcı gelip burada alıyor. Ben kendim satıyorum. Burada demeti 6-7 lira arası. Pazara götüren de 10-15 liradan veriyor. Toprağı çok bereketli” dedi.
Haber bültenimize kayıt olun
Gelişmelerden anında haberdar olmak için haber bültenimize kaydolun ve en güncel haberleri kaçırmayın!
Verilerinizin korunmasını önemsiyoruz.
Gizlilik Politikamızı
okuyun.
İlgili Haberler
Döner ayranı 1 lira yaptı, 1 ton döneri 3 saatte sattı
Sigara ve alkole dev zam
Kripto para yatırımcılarının finansal bilgi seviyesi endişe yaratıyor
8 bin yıllık bahçede son hasat: Demeti 6 TL’den satılıyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 105 personeli kura sonucu işe aldı
Türkiye genelinde ödenmeyen kredi kartlarında yüzde 216 oranında artış görüldü
Bitcoin’in yükselişini lokma dağıtarak kutladılar
Samsung çok sayıda krizle karşı karşıya kalınca yöneticiler işten çıkardı
Çin yönetimi Merkez bankası eski başkanını idama mahkum etti
Özgür Özel: Türkiye yüksek enflasyonda dünya beşincisi